Invisalign

INVISALIGN – Ste vedno želeli sanjski nasmeh?

Z Invisalign ortodontskimi aparati vam ponujamo vse to in še več, v naši ambulanti v Slovenski Bistrici in na Ptuju.

Zakaj Invisalign?

Invisalign je metoda ravnanja zob s prozornimi opornicami. Razvili so jo v ZDA, pred skoraj 20 leti. Ker je terapija za vsakega pacienta individualna, so tudi opornice narejene za vsakega pacienta posebej in mu natančno prilegajo na zobne loke. Opornice pacient po navodilu ortodonta menjuje na 7-14 dni.

Invisalign je primeren tako za odrasle kot za otroke. V naši ambulanti zdravimo s sistemom nevidnih opornic tudi zelo težke ortodontske nepravilnosti.

Nudimo vam Invisalign full, Invisalign teen, Invisalign first in Invisalign lite možnosti zdravljenja različnih ortodontskih nepravilnosti. Invisalign »clear aligners« omogočajo ortodontsko zdravljenje, ki je za pacienta najmanj moteče, saj opornica ne žuli, ne pika in se ne more odlepiti. Obiski ortodonta so na 6-8 tednov, lahko tudi manj pogosto, odvisno od načrta zdravljenja.

Invisalign omogoča odlično ustno higieno, saj se opornice pri umivanju zob snamejo. Invisalign ne moti prehranjevanja, saj opornice med jedjo odstranite. Ni nepotrebnega odrekanja najljubšim grižljajem in čiščenja zob po vsakem obroku Aparat je izdelan samo za vas na podlagi intraoralnega scana in je dizajniran popolnoma digitalno, kar zagotavlja veliko natančnost in zagotavlja uspeh.

Od začetnega scana, do vstavitve aparata mine samo slab mesec dni. In zakaj je naša ambulanta za vas prava izbira? Zaradi 15 letnih izkušenj v ortodontiji in splošnem zobozdravstvu. Za vas poskrbimo prijazno osebje v sodobnih, moderno opremljenih prostorih, kjer se bomo trudili za vaše dobro počutje in prisluhnili vašim željam.

Pri nas opravljamo tudi vse ostale zobozdravstvene storitve, protetiko, implantologijo, estetsko zobozdravstvo. Naš delovni čas je fleksibilen in prilagajamo se natrpanemu urniku naših pacientov. Cenovno smo ugodni, omogočamo plačevanje na obroke in 10% popust na ceno vašega zdravljenja, če s seboj pripeljete še prijatelja ali sorodnika, ki se prav tako odloči za zdravljenje.

Invisalign sistem nevidnih opornic (clear aligner-jev)

Invisalign je sistem Clear alignerjev, kar pomeni, da je mehanika ortodontskega zdravljenja drugačna kot pri klasičnih ortodontskih aparatih. Naše strokovnjakinje na podlagi pacientove diagnostike načrtujejo število in sekvenco opornic, ki jih nato po navodilu ortodonta pridno nosite vsaj 22 ur /dan. Po navodilu ortodonta, običajno vsak teden, vstavite novo opornico, zato se zobje ravnajo in vas še za korak približajo sanjskemu nasmehu.

Invisalign ni novost, saj jo v naši ambulanti uspešno uporabljamo že tretje leto. 2018 pa je naša ortodontka Katja Arko Kampuš  pridobila tudi certifikat  »Master Invisalign tehnike«.

Nevidne, snemljive in nemoteče

Opornice so praktično nevidne, snemljive in v veliki meri nemoteče. Kontrola pri ortodontu se izvaja na 2 meseca, lahko tudi več. Ortodontski premiki so načrtovani in optimalni, zato je zdravljenje neboleče, nelagodje, ki je značilno za ortodontsko zdravljenje pa minimalno. 

Pri načrtovanju zdravljenja z Invisalign opornicami uporabljamo v Ortodentu intraoralni scaner iTero, tako vam lahko načrtovane premike zob in končni rezultat prikažemo še pred pričetkom aktivne terapije. Invisalign je primeren za otroke, mladostnike in odrasle paciente.

Naj vas ortodontsko zdravljenje ne moti pri vaših dejavnostih. Aparat nosi tudi miss Slovenije 2017 Maja Zupan.

Obvezno naročanje

Za pregled v naši ambulanti se je potrebno predhodno naročiti