Ortodontija - Odpravljanje ortodontskih nepravilnosti

Ortodontija se je v zadnjih letih močno razvila in danes omogoča različne tehnike, metode in številne vrste ortodontskih aparatov.

Ortodontija – naprave

Zobne aparate v osnovi delimo na:

  • fiksne
  • snemljive
  • prozorne opornice.

Ključ do uspeha predstavlja dobra diagnostika in natančna ocena stanja, nato pa pravilno načrtovanje zdravljenja.

Ortodontsko zdravljenje v Ortodentu razumemo kot partnerski odnos med pacientom in ortodontom. Naša ambulanta temelji na sodobni in čimbolj estetski ortodontiji, zato vam poleg klasičnih snemnih in nesnemnih aparatov, ponujamo možnosti zdravljenja navedene v nadaljevanju.

Ključ do uspeha predstavlja dobra diagnostika in natančna ocena stanja, nato pa pravilno načrtovanje zdravljenja. Ortodontsko zdravljenje v Ortodentu razumemo kot partnerski odnos med pacientom in ortodontom. Naša ambulanta temelji na sodobni in čimbolj estetski ortodontiji, zato vam poleg klasičnih snemnih in nesnemnih aparatov, ponujamo možnosti zdravljenja navedene v nadaljevanju.

Estetski nesnemni aparat

Je klasičen ortodontski aparat, kjer so nosilci izdelani iz keramike ali kompozita, ter so zato bistveno manj vidni – zdravljenje je primerno za odrasle in mladostnike in je manj opazno.

Pri tem aparatu je potrebna odlična ustna higiena, s posebnimi ščetkami, ki vam jih predstavijo naše asistentke. Prav tako je potrebno paziti pri prehranjevanju. Vsaj na začetku odsvetujemo grizenje trde hrane, izogibajte se oreščkom in trdemu sadju; hrano režite na male koščke.

Nosilci (bracketi), so pri tem aparatu nameščeni na jezični ploskvi zob, zato je ortodontsko zdravljenje s tem aparatom popolnoma neopazno – primerno za odrasle in starejše mladostnike. Naša ambulanta je certificiran izvajalec za Incognito zdravljenje.

Tudi pri tem aparatu je izrednega pomena odlična ustna higiena, priporočamo uporabo ustne prhe. Pacienti se, glede na to, da je aparat na notranjih zobnih ploskvah, zelo hitro privadijo in med zdravljenjem nimajo večjih težav.

Naročite se na vaš termin še danes!

Ortodontsko zdravljenje v tem primeru poteka s pomočjo menjav nevidnih opornic – zdravljenje je primerno predvsem za odrasle in tudi mladostnike in je minimalno opazno. Naša ambulanta je certificiran izvajalec za Invisalign zdravljenje.

To zdravljenje ima za pacienta številne prednosti. Ker se pri jedi opornice odstranijo, lahko pacienti jedo neobremenjeno. Ravno tako se opornice odstranijo pri umivanju zob, zato je ustna higiena preprosto takšna kot običajno. Brez dodatnih medzobnih ščetk in zamudnega čiščenja.

Ortodoncija in implatologija - minivijaki - skeletno sidrenje aparatov

Minivijaki predstavljajo ortodontu pomoč pri doseganju zastavljenega cilja zdravljenja. Uporabljajo se pri težjih ortodontskih nepravilnostih.

Po aplikaciji lokalnega anestetika minivijak vstavimo ročno ali strojno, poseg je neboleč in traja nekaj minutk. Zdravljenje z minivijaki izvajamo tako pri otrocih, mladostnikih, kot tudi odraslih.

Kako dolgo traja ortodontsko zdravljenje?

Večino pacientov zanima, kako dolgo bo trajalo aktivno ortodontsko zdravljenje. Odvisno je od več dejavnikov – teže, ortodontske nepravilnosti, izbire ortodontskega aparata, starosti pacienta, itn. Na to vprašanje vam najlažje odgovorimo po pregledu v naši ambulanti.

A ne pozabite, vsakemu ortodontskemu zdravljenju sledi retencijska doba, to je obdobje, ko ima pacient nameščene fiksne retenerje in/ali nosi snemne retencijske aparate ali opornice. To obdobje lahko traja tudi več let.

Vaš nasmeh in zadovoljstvo sta nam nadvse pomembna. Zato nam pojasnite svoje želje in pričakovanja, mi pa vam bomo svetovali, kako strokovno rešiti vaš problem in izpeljati zdravljenje do zastavljenega cilja.

Obvezno naročanje

Za pregled v naši ambulanti se je potrebno predhodno naročiti