Ortodontski pregled – osnova za postavitev pravilne diagnoze in optimalnega načrta zdravljenja

in
Ortodontski pregled – osnova za postavitev pravilne diagnoze in optimalnega načrta zdravljenja

Zakaj je prvi ortodontski pregled pomemben?

Ortodontski pregled zajema poleg kliničnega pregleda, še ovrednotenje pacientovih rentgenskih posnetkov, intraoralnega scana in oceno fotografij obraza in intraoralno. Nekatere posebnosti se ugotovijo šele po izrasti stalnih zob, večino pomembnih informacij pa ortodont dobi že v pacientovem ranem otroštvu in že kaj kmalu lahko naredi individualen načrt zdravljenja in oceni, kako dolgo bo zdravljenje trajalo. Na podlagi informacij pridobljenih z ortodontskim pregledom ortodont za pacienta izbere, in izbere optimalen ortodontski aparat in čas, kdaj pričeti z zdravljenjem.

Kdaj je najboljši čas za prvi pregled?

Optimalno ga je opraviti v otroštvu, v fazi izraščanja prvih stalnih zob. Priporočamo, da starš najprej otroka pripravi na informativni in kontrolni pregled pri ortodontu in ga nato pripelje na pregled, ko dopolni od 7 do 9 let.

Pri tej starosti je že mogoče začeti odpravljati določene nepravilnosti:

  • Pomanjkanje prostora za stalne zobe – zagotoviti več prostora za izraščajoče zobe ✅
  • Napačen griz – križni ali distalni griz, progenija, (ko sprednji spodnji zobje prekrivajo zgornje) ✅
  • Preprečiti poznejše puljenje stalnih zob ✅
  • Zmanjšati možnosti pojavitve impaktiranih (neizraslih) stalnih zob ✅

Ker je vsak pacient drugačen, je pregled obvezen korak za postavitev pravilne diagnoze in določitev optimalnega zdravljenja.

Prvi ortodontski pregled v otroštvu

Ortodont ima veliko izkušenj z delom z otroki, zato lahko zelo dobro oceni psihično in čustveno zrelost vsakega majhnega pacienta za zgodnje klasično ali t. i. interceptivno ortodontsko zdravljenje.

Po pogovoru s starši, se ortodont odloči ali začeti zdravljenje takoj ali pa njegov začetek prestaviti za nekaj časa, dokler otrok za to ne dozori.

Prvi ortodontski pregled v odraslosti

Ker danes starostna meja za ortodontsko zdravljenje zahvaljujoč sodobnim in estetsko zelo sprejemljivim ortodontskim aparatom ne obstaja več, ne obstaja niti starostna meja za prvi ortodontski pregled.

Če bi si radi zobe popravili v zrelih letih vedite, da je to mogoče narediti veliko hitreje kot nekoč, in to skoraj neopazno – s pomočjo aparata Invisalign, tj. prozornih opornic za ravnanje zob.

Izkoristite prednosti najsodobnejšega zobnega aparata na svetu!

Kaj boste izvedeli na pregledu?

V Ortodentu vas bosta na prvem pregledu pričakali odlični ortodontki Katja Arko Kampuš in Jelka Jurančič Mikek, ki imata za seboj že zelo veliko uspešno zaključenih ortodontskih zdravljenj.

Izvedeli boste, ali ste primeren kandidat za ortodontsko zdravljenje. Pojasnili vam bomo ali so razlogi za aparat pri vas samo estetske ali tudi funkcionalne narave.

Predlagali vam bomo optimalen ortodontski sistem ter pojasnili vse prednosti predlaganega zdravljenja.

Ortodontski pregled je prvi korak kakovostnega zdravljenja

Med pregledom se izvede natančna diagnostika. Analizirajo se ortopan, telerentgen, intraoralni scan zob, ter posnamejo ortodontske fotografije.

Pogosto rečemo, da opravi dobra diagnostika v sklopu prvega pregleda prvo polovico dela, zobni aparat pa drugo.

Naročanje na ortodontski pregled v Ortodentu

Naše dolgoletne izkušnje z delom z otroki in odraslimi ortodontskimi pacienti so zagotovilo kakovostnega ortodontskega zdravljenja.

Na pregled se lahko naročite po telefonu ali elektronski pošti.

☎️ +386 (0)2 / 843-27-39

☎️ +386 (0)51 / 666-406

ordinacija@ortodent.si

Dobrodošli na prvem pregledu v Ortodentu!